Kritikus Állapotú Gyermekekért Alapítvány

ADÓSZÁMUNK : 18059834-1-43
Bankszámlaszám: 11670009-07756900-70000005

1994 óta

Egy hálás szülő kezdeményezésre 1994-ben azzal a céllal alakult meg, hogy a kritikus állapotú, intenzív ellátást igénylő gyermekeket segítse és e tevékenységét azóta rendületlenül végzi.

gyógyítás

Országosan kiemelkedő gyakorlattal bírnak a csökkent immunvédekezésű betegek és az intenzív kezelést igénylő őssejtátültetésen átesett gyermekek ellátásában.

„Jót tenni jó” 

Rólunk

Egy hálás szülő kezdeményezésre 1994-ben azzal a céllal alakult meg, hogy a kritikus állapotú, intenzív ellátást igénylő gyermekeket segítse és e tevékenységét azóta rendületlenül végzi. Az alapító okirat célkitűzésének megfelelően a Szent László Kórház telephelyén működő Gyermekintenzív Osztálynak lélegeztetőgépeket, légzéstámogató eszközöket, betegellenőrző műszereket, gyógyszer és infúzió adagoló pumpákat, számos egyéb eszközöket adományozott. A gyermekbarát környezet kialakítását ápolási, kényelmi eszközök, bútorok, ültetőszékek, szülői ágyak és kórtermi tévék beszerzésével támogatta. Az Alapítvány támogatja a színvonalas ellátáshoz elengedhetetlen orvosi és nővéri továbbképzést is.

Az elmúlt 28 évben több, mint 4000 gyermeket kezeltek. A legfontosabb felvételt indokló betegségek a súlyos légúti fertőzések, agyhártyagyulladás, agyvelőgyulladás, véráramfertőzés, szövődményes bárányhimlő és egyéb különböző fertőzések voltak. Országosan kiemelkedő gyakorlattal bírnak a csökkent immunvédekezésű betegek és az intenzív kezelést igénylő őssejtátültetésen átesett gyermekek ellátásában. Az eredményes munkát mintegy visszatükrözve,  a folyosót a gyógyult gyermekek mosolygó arcocskái szegélyezik, köszönhetően a hálás szülők által küldött képeknek.

A Kritikus Állapotú Gyermekekért Alapítványnak is köszönhetően az DPC Gyermekintenzív Osztály humánus és magas színvonalú ellátást tud nyújtani. A kiváló eredményekben komoly szerepe van az ÖNÖK adományaiból beszerzett életmentő gépeknek, eszközöknek. Műszerparkunknak kb. 30-40%-a alapítványi beszerzésből származik!

Kapcsolat

Elérhetőségeink:
1097 Budapest, Gyáli út 5-7.

Alapítvány elnöke: 
dr. Ujhelyi Enikő osztályvezető főorvos

E-mail:
info @ kagya.hu

Küldje személyi jövedelemadójának 1%-át Alapítványunknak!
KRITIKUS ÁLLAPOTÚ GYERMEKEKÉRT ALAPÍTVÁNY
ADÓSZÁM: 18059834-1-43

Kérédése van, írjon nekünk